سبزی کوفته تیار
 


مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی با سبزی کوفته تیار (تره + جعفری + مرزه + ترخون + نعنا + گشنیز):

گوشت چرخ‌کرده:                                        1 کیلو

لپه:                                                         1 پیمانه

برنج:                                                       1 پیمانه

پیاز:                                                        1 عدد

رب گوجه‌فرنگی:                                         3 قاشق غذاخوری

تخم مرغ:                                                 2 عدد

سبزی کوفته تیار:                    5 قاشق غذاخوری

آرد نخودچی:                                             2 قاشق غذاخوری

زعفران، نمک، فلفل، ادویه، دارچین، گل سرخ:     به مقدار لازم

پیازداغ:                                                    3 قاشق غذاخوری

زرشک، آلو، تخم مرغ پخته، مغز گردو:               به مقدار لازم


طرز تهیه:

ابتدا برای تهیه سس کوفته درون قابلمه آب، پیاز داغ، رب گوجه‌فرنگی، کمی ادویه، دارچین، گل سرخ، کمی سبزی کوفته تیار بریزید و بگذارید جوش بیاید سپس حرارت را کم کنید.

لپه‌ها را از شب قبل خیس دهید. لپه‌ها را بپزید و با آب سرد آبکشی کنید، برنج را نیز بپزید و آبکشی نمایید.

لپه‌ها و برنج را به همراه 1 پیاز کوچک و نصف گوشت چرخ کنید سپس تخم مرغ‌ها و نصف دیگر گوشت را به همراه سبزی کوفته تیار، آرد نخودچی، نمک، فلفل و دارچین به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

درون کاسه‌ای یک توری بیندازید سپس مقداری از مایه کوفته بردارید، کمی ورز دهید و داخل کاسه روی توری بریزید و داخل آن یک عدد تخم مرغ پخته، کمی پیازداغ، چند عدد آلو و کمی مغز گردو و زرشک بریزید، روی آن مقداری دیگر از مواد کوفته بریزید سپس با جمع کردن توری خوب گردش کنید تا بصورت یک توپ درآید.

به هر تعداد که می‌خواهید کوفته درست کنید (اندازه کوفته‌ها بستگی به سلیقه خودتان دارد)، پس از اتمام کار آرام آرام کوفته‌ها را در سسی که از قبل آماده کرده‌اید قرار دهید (دقت کنید که در زمان قرار دادن کوفته‌ها سس نباید بجوشد، می‌توانید کوفته‌ها را با توری داخل سس قرار دهید).

پس از قرار دادن کوفته‌ها اجازه دهید تا کمی خودشان را بگیرند و سفت شوند سپس می‌توانید کمی کوفته‌ها را بچرخانید تا آب و روغن به تمام نقاط کوفته برسد.

1 تا 2 ساعت برای پخت کوفته‌ها زمان لازم است و پس از این زمان کمی شعله را بیشتر کنید تا آب کوفته‌ها غلیظ‌تر شود، می‌توانید داخل آب کوفته حدود 2 قاشق آرد نخودچی که با کمی روغن تف داده شده است بریزید تا غلظت بیشتری داشته باشد.

پس از آماده شدن کوفته‌ها اجازه دهید کمی سرد شوند سپس آب کوفته را به ظرف سرو اضافه کنید.

آب کوفته نباید در زمان ریخته شدن روی کوفته‌ها در حال جوش باشد چون کوفته‌ها از هم می‌پاشد، تا زمانی که کوفته‌ها سفت نشدند نباید آب بجوشد بلکه باید ریزجوش بزند، باید برای جلوگیری از ترک خوردن کوفته تمام مواد خوب ورز داده شوند.

امیدواریم با تهیه این کوفته خوشمزه و از بوی خوش سبزی کوفته تیار لذت کافی را ببرید.

نـوش جان